FLoC off Google

Som noen kanskje har fått med seg tester Google i disse dager en ny metode for å spore og samle inn adferdsdata via sin nettleser Chrome. Det nye er at denne gangen behøver ikke nettsidene selv å installere sporingskode fra Google, den vil samle informasjon om alle sider en nettsurfer er innom, og videreformidle dette til Google, som igjen vil kunne selge informasjonen videre til annonsører.

Imidlertid så kan man som nettsideadministrator fortelle Chrome at den ikke skal samle data om brukerne på akkurat dette nettstedet.

Fra og med i dag vil alle nettsider som kjører på volse.net sine servere gjøre nettopp dette. Det vil si at Google skal ikke kunne samle data om brukere som besøker disse eller andre sider som driftes herfra.

Mer informasjon om FLoC:

Hva kan du gjøre?

Som nettsideadministrator kan du gjøre som oss, legge til følgende innstilling i meldingshodet som sendes ut til nettleserne:

Permissions-Policies: interest-cohort=()

Merk, om sidene dine kjører på servere administrert av meg, så har jeg alt gjort dette for deg så du trenger ikke gjøre noe som helst.

Som vanlig nettsurfer er det lite du kan gjøre annet enn å la være å bruke Google Chrome som nettleser. Hverken Firefox, Brave, Vivaldi eller Safari vil støtte FLoC, og gjør allerede en god jobb med å beskytte brukerne sine mot unødvendig sporing på nett. Har du mulighet så vil jeg anbefale en av disse istedet.

Videre kan vi si fra til politikerne våre at den overvåkningsbaserte forretningsmodellen som Google—men også Facebook, Twitter og det meste av reklamebransjen—baserer seg på er menneskefientlig, og bør forbys.