Hvordan få mest ut av Svart Fredag

På tur inn i skogen, bildet er fra et par uker siden.

Den svarte fredagen er her igjen, og her er noen av mine tips for å få mest mulig ut av denne dagen og å gjøre den til en minneverdig opplevelse.

Start gjerne litt tidlig. Lag en god kanne med te, kakao, kaffe eller hva du enn har for hånden. Når brygget er klart heller du det på en termos. En matpakke eller frukt kan også komme godt med, se hva du har tilgjengelig. Pakk det hele i en ryggsekk sammen med sitteunderlag og litt ekstra varme klær. Legg så ut på tur! På ski, til fots eller på sykkel, alt etter hvor i landet man befinner seg og hvordan værforholdene er.

Har man f.eks. noen pølser eller noe liggende, så kan de enten bringes med i en termos med varmt vann, eller rett og slett grilles over bål eller primus om man har mulighet til å ferdes i skog og mark.

Det er jo ikke alle svarte fredager som har like fint vær, så da er det greit med noen inneaktiviteter også. Finn frem en av favorittplatene eller favorittboken. Eller kanskje har du et brettspill eller noe liggende som det er alt for lenge siden du har tatt deg tid til? Den svarte fredagen er en ypperlig anledning til å børste støvet av terninger, brett og (til nød) monopolpenger.

Kanskje kan du også fyre i peisen? Lage bål i hagen? Invitere naboene, eller noen venner til et spleiselag fra hva man har tilgjengelig i kjøleskap og frysere?

Gjør det enkelt og la dagen handle om vennskap, natur, og å ta seg tid. Det er slikt som gir gode minner.